Ga naar de inhoud
Home » Blog » Wat zijn de kosten van een horeca vergunning?

Wat zijn de kosten van een horeca vergunning?

Als je van plan bent om een ​​horecabedrijf te starten, is het verkrijgen van een horecavergunning een van de eerste stappen die je moet zetten. Een horecavergunning is een vergunning die nodig is voor het serveren van alcoholische dranken en het verstrekken van maaltijden in een horecagelegenheid. Het is belangrijk om te weten wat de kosten zijn van het verkrijgen van een horecavergunning, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het opstellen van je budget.

Soorten horecavergunningen

Er zijn verschillende soorten horecavergunningen, afhankelijk van het soort horecabedrijf dat je wilt starten. Zo heb je bijvoorbeeld een drank- en horecavergunning nodig als je alcoholische dranken wilt serveren. Wil je daarnaast ook maaltijden serveren, dan heb je een exploitatievergunning nodig. Voor terrassen en evenementen heb je ook specifieke vergunningen nodig.

Kosten van een horecavergunning

De kosten van een horecavergunning variëren per gemeente en per type vergunning. In sommige gemeenten is het aanvragen van een horecavergunning gratis, terwijl het in andere gemeenten enkele honderden tot duizenden euro’s kan kosten.

Naast de kosten voor de vergunning zelf, moet je ook rekening houden met eventuele kosten voor het inhuren van een adviseur of advocaat die je kan helpen bij het verkrijgen van de vergunning. Deze kosten kunnen ook flink oplopen.

Externe kosten

Naast de kosten voor het verkrijgen van de vergunning zelf, zijn er ook andere kosten waar je rekening mee moet houden bij het starten van een horecabedrijf. Zo moet je bijvoorbeeld ook huur betalen voor het pand waarin je je horecabedrijf wilt starten, personeelskosten, inkoopkosten voor voedsel en drank en marketingkosten.

Conclusie horeca vergunning kosten,

Als je van plan bent om een ​​horecabedrijf te starten, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van een horecavergunning. Deze kosten variëren per gemeente en per type vergunning, dus het is belangrijk om hier vooraf onderzoek naar te doen. Naast de kosten voor de vergunning zelf, zijn er ook andere kosten waar je rekening mee moet houden bij het starten van een horecabedrijf. Door een gedegen plan op te stellen en de kosten goed in kaart te brengen, kun je ervoor zorgen dat je horecabedrijf een succes wordt. Uiteraard is dat iets waar ik je bij kan helpen als Horeca makelaar.

Need Help?