Ga naar de inhoud
Home » Blog » Wat is vastgoedbeheer en hoe werkt het?

Wat is vastgoedbeheer en hoe werkt het?

Als je investeert in vastgoed, is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de aankoop van panden, maar ook naar het juist beheren van je vastgoedportefeuille. Zo realiseer je namelijk een maximaal rendement. Vastgoed vermogensbeheer is een belangrijk onderdeel van vastgoedinvesteringen.

Wat is vastgoed vermogensbeheer?

Vastgoedbeheer, ook wel Asset Management, houdt in dat iemand het beheer van jouw vastgoedportefeuille op zich neemt. Dit kan bijvoorbeeld een vastgoedbeleggingsfonds zijn, maar ook een vastgoedbeheerder of vastgoedmanager. Het doel van Asset Management is om het rendement op je vastgoed te optimaliseren en tegelijkertijd de risico’s te minimaliseren. Meer winst. Minder hoofdpijn.

Hoe werkt vastgoedbeheer?

Als je kiest voor vastgoedbeheer, dan draag je het beheer van je vastgoedportefeuille over aan een professional. Deze professional zal zich bezighouden met het beheer van je vastgoed en zorgt er bijvoorbeeld voor dat de panden goed onderhouden worden, dat er huurders zijn en dat de huur op tijd binnenkomt, documentatie op orde is, eventuele storingen verwerkt worden en ga zo maar door.

Typische taken bij vastgoedbeheer

Een vastgoed vermogensbeheerder kan verschillende taken voor je uitvoeren. Hier zijn vijf veelvoorkomende taken:

  1. Het zoeken naar geschikte huurders voor de panden in je vastgoedportefeuille.
  2. Het onderhouden van contact met de huurders en het oplossen van eventuele klachten of problemen.
  3. Het uitvoeren van (preventief) onderhoud aan de panden om de waarde op peil te houden.
  4. Het opstellen van de jaarlijkse huurverhogingen en het innen van de huur.
  5. Het adviseren over aan- of verkoopbeslissingen van vastgoed en het beheren van de financiële administratie.

Voordelen van Asset Management

Door het uitbesteden van het beheer van je vastgoedportefeuille aan een professional, kun je zelf meer tijd en energie besteden aan andere zaken. Bovendien kan een vastgoed vermogensbeheerder vaak betere huurvoorwaarden bedingen en kan hij/zij meer kennis en ervaring inzetten bij het beheer van je vastgoed.

Need Help?