Ga naar de inhoud
Home » Blog » Horeca makelaar vs. reguliere makelaar: wat is het verschil?

Horeca makelaar vs. reguliere makelaar: wat is het verschil?

Bij het kopen of verkopen van een pand zijn er verschillende soorten makelaars die je kunt inschakelen. Maar wanneer het over een Horeca object gaat, is het toch wel een goed idee om dit echt over te laten aan de specialist Maar waarom? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen een reguliere makelaar en een horeca makelaar? In deze blog bespreken we de belangrijkste verschillen.

1. Expertise

Een reguliere makelaar heeft vaak expertise op het gebied van woningen, kantoren en bedrijfspanden. Een horeca makelaar is gespecialiseerd in de horecabranche en heeft daarom kennis van de specifieke eisen en wensen die bij een horecapand komen kijken.

2. Netwerk

Een horeca makelaar heeft over het algemeen een groter netwerk binnen de horecabranche dan een reguliere makelaar. Hierdoor kan een horeca makelaar sneller geschikte kopers of huurders vinden voor een horecapand.

3. Kennis van vergunningen

Bij de verkoop of verhuur van een horecapand zijn vergunningen vaak een belangrijk onderdeel. Een horeca makelaar heeft kennis van de verschillende vergunningen die nodig zijn voor een horecapand en kan hierdoor beter adviseren over de verkoop of verhuur van het pand.

4. Horeca-specifieke contracten

Een horeca makelaar heeft ervaring met het opstellen van horeca-specifieke contracten, zoals huur- en koopcontracten voor horecapanden. Hierdoor kan de horeca makelaar beter adviseren en zorgen voor een correct en juridisch waterdicht contract. Dit voorkomt problemen op een later punt.

5. Waardebepaling

Een horecapand heeft vaak een andere waardebepaling dan een regulier bedrijfspand. Een horeca makelaar heeft kennis van de waardebepaling van horecapanden en kan daardoor een betere prijsadvies geven bij de verkoop of verhuur van een horecapand. Denk aan de ligging, denk aan de hoeveelheid ruimte voor gasten en hoe dat misschien beter kan, ga zo maar door.

Kortom, een horeca makelaar heeft specifieke kennis en expertise op het gebied van de horecabranche en kan daardoor beter adviseren bij de verkoop of verhuur van een horecapand.

Need Help?